3 Ağustos 2015

Hoş Geldin Ağustos ( Temmuzda neler okunmuş... )

Temmuz Ayı Okunan Kitaplar

   Her insanın hayatında, her kitap okumayı seven insanın hayatında; kitap okumayı istemediği, bir kitabın elinde aylarca süründüğü veya kitap okurken kendini kitaba veremediği, başka düşüncelere kapıldığı gibi... zamanlar olabiliyor. Bu zamanlar bazen sadece günler sürerken, bazen haftaları veya ayları bulabiliyor. Hiç kimse diyemez ki; kitap okumuyor diye kitap okumayı sevmediğini... 


Zindan Adası: 
İşte bu kitapta annem için öyle bir zamana denk geldi sanırım. Okuyamadı. Herkes filmini çok sevmiş, kitabını çok beğenmiş ama bu kitap annemin elinde aylarca süründü. Önce her kitapta olabildiği gibi sayfalar bir türlü akmadı, bazen sırf okuyup bitsin diye eline aldığında dahi birkaç sayfa sonrasında bırakıveriyordu. Derken bir gün o zaman geçiverdi ve kitabın 250. sayfalarına geldiği zaman kitap akıp gitti ve bir günde bitti.

Annemin Vikitap Yorumu: Başta durağan ilerleyen ancak son 100-150 sayfasında akıcı bir anlatım kazanan muhteşem bir kurgu. Gerçekten beklenmedik bir şekilde şaşırtıyor.
Kitap kapağı: Çok beğendi. Kitabın konusunu, kurguyu da öyle. Herhalde şimdiki zamanlarda okusaydı birkaç günde bitirmiş olurdu. 


Karışık Kaset: Zindan Adasını bitirdikten sonra annemin kitap aşkı tekrar depreşmiş olsa gerek. Çok uzun zamandır okumayı beklenen bir kitap aldı eline. Ama ne kitap... Çok akıcı ilerleyen kurgusuyla hemen kendini çok sevdirdi ve kitabın içinde sözü geçen şarkıları da dinleyince tam olarak annemle benim ruhumuzu dinlendirdi.

Annemin Vikitap Yorumu: 
Müzik ve şarkı dolu harika bir eser... Hem kitap okudum hem müzik dinledim, ruhumu dinlendirdim. Bazı kitaplar vardır sizi hayattan soğutur, bitirene kadar canınız çıkar, işkence edersiniz ruhunuza... İşte ben öyle bir kitaptan sonra bu kitabı okudum ve beni tekrar uzun zamandır unuttuğum kitap kokusuna, sevgisine, okuma aşkına geri döndürdü. Teşekkürler Uygar Şirin. Teşekkürler Karışık Kaset. Okuyun, ruhunuz beslensin...
Kitap kapağı: Anneme göre bir harika. İnsanı alıp hemen eskilere götürüyormuş. Tabi filmi çıktıktan sonra çıkan yeni baskının kitap kapağı da bir o kadar albenili imiş...


Dengesiz Bir Aşkın Anatomisi: 
Herkesin aksine annemin yine çok ısınamadığı kitaplardan biridir kendisi. Annemin bir kavanozu var ve içinde kitap sayısı kadar da sayı yazılı kağıtlar mevcut. Kütüphanesinin karşısına geçtiği zaman genellikle ne okuyacağına karar veremez. (Zaten her konuda kararsızdır kendisi.) Sihirli bir gücü olsa da hepsini bir anda okuyabilse diye düşünür. İşte uzun zamandır da kitap okuyacağı zaman o kavanozdan bir sayı çekiyor. Kitaplığında o sayıya denk gelen kitabı alıp okuyor. Bu kitaba da öyle denk geldi. Uygar Şirin'den sonra yine bir Türk yazara merhaba dedi.

Annemin Vikitap Yorumu: Ben kitabın konusunu çok beğensem de anlatımını hiç mi hiç beğenmedim... Sayfalar boş ve anlamsız, tekrar eden cümlelerle dolu ve bu sizi kitabı okumaktan alıkoyan bir durum. Genel olarak konu güzel ama, başka bir yazar yazmış olsaydı böyle bir konuyu acaba kitap daha mı güzel olurdu, diye düşünmüyor değilim. Yine de tavsiye edebilirim.
Kitap kapağı:
 Anneme göre bir film kesitinden alınmış gibi. Ama kapakta kadın ve erkek resimleri olması hayal gücüne yapılan haksızlık olmuş olduğunu söylüyor. Çünkü karakterler istediği gibi canlanamamış gözünde, pek bir zorlanmış.


Beş Sevim Apartmanı Rüya Tabirli Cinperi Yalanları:
Bahsetmiş olduğum kavanozdan dolayı yine annemin seçmiş olduğu kitap. Ne tesadüf ki yine bir Türk yazar. Kitabı okuduktan sonra düşündüklerini anlatamıyor, nutku tutuluyor.

Annemin Vikitap Yorumu: Masalsı bir tatta ilerleyen bir kitap... Masal tadında hikâyeler... Ama bir farkla; yetişkinlere masallar. İnsan gece okumaya tereddüt ediyor. Umarım hiçbir senarist ele geçiripte Türk korku filmi çekmeye kalkışmaz bu kitaptan. Güzelim kitap rezil rüsva olmasın... Değeri hiç azalmasın. Tavsiye edilir, ben çok beğenerek okudum.
Kitap kapağı:
 Muhteşem bir tasarım imiş. Annemin anlattığına göre; kapak resmini yazar Mine Söğüt'ün eşi Bahadır Baruter çizmiş. Fazlası ile de dikkat çekici olmuş gerçekten.

Sonuç olarak annem de kitabın konusundan ziyade, kitap kapağına aşık olupta kitap alanlardan genelde.

Sevgiyle kalın...
Hav Hav 
Lucky

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder